Hoitola

Ainolantilan hoitola tarjoaa hoito-ja hoitolapalveluita kaneille ja kaikille lemmikkijyrsijöille. Hoitolan yhteydessä toimii myös verkkokaupan myymälä. Ainolantila on aina auki, muttei avoinna joka hetki. Siksi aina on hyvä sopia käynnistä etukäteen. Hoitolalle tuonnit ja noudot sovitaan aina asiakaskohtaisesti. Näin takaamme myös aroille asukkaille turvallisuutta luovat rauhalliset olot. Tiloihin saa tulla myös tutustumaan ennakkoon.
Ole siis rohkeasti yhteydessä ja sovitaan aika.

Ainolantilan hoitola on kodinomainen ja meiltä saat luotettavaa hoitoa kaneille ja kaikille lemmikkijyrsijöille. Hoitolamme sijaitsee Salon Halikossa maaseudun rauhassa. Ajatus hoitolasta oli kypsynyt jo pidempään ja ajatus lähtöisin omasta tarpeesta. Kodinomaisen, turvallisen ja luotettavan hoitopaikan löytäminen omille jyrsijöille tuntui olevan kiven alla. Vahvana oli myös halu tehdä jotakin mistä pitää ja näin vuonna 2023 syntyi Ainolantila, maapaikkamme nimestä. Minä, Aino Sini-Pilvi Vesterinen, toimin täällä pienyrittäjänä useiden vuosien kokemuksella eläinten parissa. Olen toiminut vapaaehtoistyöntekijänä Salon Seudun Eläinsuojeluyhdistyksessä vuodesta 2010 ja kymmenen vuotta näistä, johtaen toimintaa hallituksen puheenjohtajan asemasta. Yli vuosikymmenen aikana eläinsuojelutyöstä on itselle kertynyt paljon tietoa ja käytännön osaamista eri eläinlajeista, mukaan luettuna lemmikkijyrsijöistä, ja normaalihoidon ohella erityisesti erilaisista haasteista. Toiminnassani pidän aina lemmikin hyvinvoinnin etusijalla ja huolehdin heistä kuin omistani. Uskallan luvata, että lemmikkisi on hyvissä käsissä lomasi ajan.

Hinnasto ja tietoa majoituksesta

Hoitola on hotellityyppinen, eli varaat haluamallesi eläimelle sopivan majoituksen! Tuot majoitukseen myös pelkästään lemmikin/lemmikit. Kaikki muu on valmiina. Mikäli kuitenkin haluat tuoda oman lemmikkisi omia mökkejä, lempiruokaa tms, se sopii hyvin. Personoidaan hoitojakso aina sinun ja lemmikkisi tarpeiden mukaan. Pidemmistä tai lyhyemmistä loma-ajoista tai useamman asunnon tarpeesta, pyydä ihmeessä tarjous! Huomaathan, että hinta on päiväkohtainen ja menee jokaiselta päivältä, myös tulo- ja lähtöpäiviltä. Viikko majoitus tarkoittaa siis ma-su.
Myös nouto ja kotiinpalautus onnistuu sovittaessa ja kuljetuskorvausta vastaan. Majoitus maksetaan etukäteen viimeistään hoitojakson alussa. Uusille asiakkaille 50% ennakkolasku varauksen yhteydessä. Vanhoille asiakkaille halutessaan korttimaksu tuodessa. Maksupäätteesseen käy: American Express, MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, JCB, UnionPay, Discover, Diners Club, V Pay, Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay.

MAKA on tarkoitettu Marsuille ja Kaneille. Maatalousvanerista ja metallista olevat majoitukset antava sekä  lajien kaipaamaa suojaa, että viihtyisyyttä asukeille. Nämä ovat kooltaan 100 x 120cm, korkeus 50cm. MAKA majoituksia on tarjolla 3kpl

CHIDERO on tarkoitettu korkeutta elämäänsä vaativille rotille, chinchilloille ja deguille. Tilaustyönä tulee myöhemmin metallirunkoiset asuintiloiltaan 50 x 100cm ja 150cm korkeat häkit, jotka antavat tilaa vipeltää ja pohjan kiinteässä kaukalossa on hyvä penkoa mielin määrin. Toistaiseksi käytössä on 2kpl Critter nationin metallista pieneläinhäkkiä, joissa majoitustilan koko n.: Pituus 90 cm, leveys 60 cm, korkeus 120 cm.

Kaikkein pienimmille lemmikeille (hiiret, gerbiilit, hamsterit) löytyvät viihtyisät lasiterraariot kahdessa koossa.
MINI on 77 x 40 x 45cm.
MAXI
on 155 x 40 x 45cm.

HINNASTO päivähinta viikkohinta
(esim.ma-su)
lisäpäivät kuukausihinta
MAKA 14€ 80€ /vko 9€ 250€/kk
CHIDERO 14€ 70€ /vko 8€ 250€/kk
MINI 14€ 60€ /vko 7€ 160€/kk
MAXI 16€ 80€ /vko 9€ 220€/kk

 

Majoitusmaksuun kuuluu siis aina:

 • Eläimen kunnon tarkistus ja seuranta usean kerran päivässä
 • Majoituksen päivittäinen siisteyden ylläpito
 • Sisustus lajityypillisesti kuivikkeilla, pehmikkeillä, majoilla, silloilla, riipuilla, tyynyillä…
 • Heinää, ruoka- ja juoma-astiat
 • Ruokinta lajille tarkoitetuilla pelleteillä (ensisijaisesti Versele-Lagan complete sarja)
 • Yksilöllisesti sovittavat tuoreruoat ja lisäravinnot, kuten salaatti, kurkku, yrtit, omena, banaani jne…toukat, siemenet, c-vitamiini, oksat…
 • Ja kauden mukaan, sekä sovitusti, ulkoa tuoreita
 • Mahdollisten olemassa olevien (helposti annettavien) lääkitysten hoitaminen
 • Päivittäinen hiekkakylpy sitä tarvitseville tai puhdistettava vessa kuivikkeineen toisille
 • Yhden lemmikistä otetun valokuvan lähetys omistajalle /vko (saattaa tulla enemmänkin)
 • kynsien leikkuu tarvittaessa
 • halutessaan käsittely päivittäin (huom.riippuen lemmikistä ja hoitoajasta! Eläimille ei aiheuteta turhaa stressiä) tai kaneille ja marsuille jaloittelu päivittäin.

Eläimet ovat omissa asumuksissaan, eivätkä pääse suoraan kosketuksiin toistensa kanssa. Hoitaja huolehtii käsihygieniasta aina eri omistajan eläimiä käsiteltäessä ja kullakin on omat tarvikkeensa. Majoitukset on helposti siivottavissa ja desinfioitavissa – Ne pestään, desinfioidaan ja höyrytetään aina asukkaan vaihtuessa. Kuitenkaan hoitolatilat eivät ole täysin steriilit, ja mikäli omistaja tahtoo sallia marsulle tai kanille jaloittelun, se tapahtuu tilassa, jota ei ole mahdollista desinfioida 100 % eläinten välillä ja ymmärtää täten riskin.

Hoitolan pidosta on tehty tarvittavat ilmoitukset aluehallintovirastoon.